Adfærdsrådgivning

Hunden er gennem tusinder af år – med og uden menneskers indblanding – blevet til efterhånden lige præcis den art, som vi som mennesker betragter som vores bedste ven, og den dag i dag fylder hunde en del i vores verden – især for dem af os, som har valgt at tage en hund under vores vinger og gøre den til én af vores allernærmeste.

Vi, som har hund, har valgt, at hunden skal leve i vores verden og det moderne samfund, som omringer os. Den skal kunne tilpasse sig vores dagligdag med alt, hvad det indebærer af aktivitet og inaktivitet, og den skal acceptere det daglige miljø, samt de individer som befinder sig i det. Vi må dog aldrig glemme, at hunde og mennesker ikke er af samme art. Det betyder, at vi grundlæggende har forskellige måder at kommunikere og (over)leve på. Vi er som hundeejere ansvarlige for, at den art, vi har valgt at tage til os, får de bedste forudsætninger for at leve og være sammen med os.

Jeg kan som adfærdsrådgiver hjælpe, hvis den fælles kommunikation og forståelse for hinanden glipper. Jeg ser altid på det enkelte individ med udgangspunkt i en solid faglig baggrund både indenfor hundes adfærd samt videnskabelige læringsteorier men også deres generelle fysiske sundhed. Alle hunde er forskellige og skal behandles forskelligt. Adfærd udvises med baggrund i forskellige motivationer. Også selvom adfærden for os mennesker kan se ens ud, kan den have forskellige bagvedliggende motivationer. Smerter kan ligge til grund for pludselige adfærdsændringer, og jeg vil altid anbefale, at din hund smerteudredes hos din dyrlæge, hvis du er i tvivl om den har ondt. Jeg anbefaler og bruger selv Randers Dyrehospital.

En adfærdsbehandling hos DogTech – Adfærd og Træning består i et besøg hjemme hos dig og din hund, hvor jeg observerer hunden i de vante omgivelser. Samtidig sporer jeg mig via en dialog med dig ind på, hvordan du kan sætte ind med hjælp til en bedre hverdag for jer begge. Jeg udfærdiger en individuel behandlingsplan, som er tilpasset lige præcis dig og din hund og som adresserer de udfordringer, I møder i jeres hverdag. Mødet varer normalt to-tre timer, og behandlingsplanen vil du efterfølgende modtage på mail indenfor 10 arbejdsdage. Eventuelle opfølgende møder aftales individuelt.

Har du behov for at få rusket op i træningsprincipper, læringsteorier og generel hundetræning, og synes du ikke din hund er parat til at deltage på et hundetræningshold, hvor der er andre hunde omkring jer?

Sparring til dine overvejelser