Nose Work

Nose Work (NW) er en hundesport som er i en rivende udvikling og en aktivitet, som alle hunde kan deltage i uanset alder og race. Selv hunde som kan have svært ved at omgås tæt med andre hunde har her en fordel, da træningen som oftest foregår med én hund ad gangen. Det er en super god måde at stimulere og aktivere sin hund mentalt, og så er det sjovt. NW er en sportsaktivitet, som man kan deltage ved prøver i, hvis man ønsker det. Det kan til gengæld også sagtens bruges som god næse-aktivering til din familiehund, og så er det kendt for at give hunden en masse selvtillid.

På begynderhold og fortsætterhold, da det er en individuel og flydende overgang, arbejder vi med at opbygge et solidt fundament omkring søgeadfærd. Når hunden arbejder sikkert, selvstændigt og med stor vedholdenhed kobler vi færten sammen med søgeadfærden på alle mulige spændende måder. Til sidst vil hunden finde så stor glæde i at søge efter færten, at den sikkert vil kunne skelne færten fra alle andre dufte i omgivelserne. Al træningen er naturligvis bygget op om udelukkende positive træningsprincipper med masser af belønning.

Når hunden er blevet god til at genkende den rene fært, træner vi på Nose Work Miljøholdet forskellige steder hver gang. Det styrker hunden i at sætte i gang med at søge på færten på nye og ukendte steder. Vi ser nærmere på markeringsadfærd og forskellige former for mere vanskelige søg.

Et Nose Work hold består af fem/seks gange á 75-90 minutter, hvoraf den første er teori uden hund. Teorien varer typisk ca. to timer. Der er maks. fem hunde på begynder- og fortsætterhold og maks. seks hunde på Nose Work Miljø.

Nose Work Winners

I træningen bør vi alle føle os som vindere – både hund og fører. DogTech’s Nose Work Winners er en udfordring, som handler om at inspirere og motivere dig i din træning med din hund, og om at udfordre dig til at blive en endnu bedre træner! Vi skal alle huske at nyde udviklingsrejsen sammen med vores firbenede partnere. Derfor konkurrerer vi ikke mod hinanden i den her udfordring, men vi deler i stedet vores passion for denne fantastiske sport med hinanden, og vi hepper på hinanden hele vejen, så alle føler sig som en vinder!

Du får én gang ugentligt i seks uger stillet en opgave, så du har mulighed for at inkorporere oplægget som en del af de mål, du allerede har for din træning med din hund. Onlineforløbet er ikke understøttet af decideret undervisning, men det er en mulighed for at få inspiration til din egen træning.

 

Ved tilmelding vil du blive inviteret ind i en lukket Facebookgruppe, hvori opgaverne stilles, og hvor du under den aktuelle tråd afleverer dit bud på opgaven. Der vil være både praktiske og teoretiske opgaver, og du har mulighed for at tilmelde dig på enten NW1 eller NW2 niveau. Hvis du er nybegynder indenfor Nose Work, må du gerne parre duft med godbid eller søge kun på godbidder, og alle opgaver vil være mulige for dig at udføre på NW1 niveau, selvom du er ny i sporten. Fælles for alle opgaver er, at du skal have mulighed for at filme din træning.

 

I samme tråd, som opgaven blev stillet, vil jeg se dine opgaver igennem og godkende dem, eller give dig en kort tilbagemelding, hvis opgaven ikke udføres indenfor de opsatte kriterier. Opgaverne skal afleveres som videomateriale eller på anden vis, hvis det er angivet i beskrivelsen.

 

Der tages udgangspunkt i DKK’s gældende Nose Work regelsæt, medmindre andet er beskrevet i opgaven. 


Som belønning for din vindertræning med din hund, modtager du en flot rosette for seks godkendte opgaver.

Prisen er 200,-

Begynderhold
Hold navn Startdato Tilmeldinger
NWB323Tirsdag 16 May 2023 kl. 17.300 / 5
Fortsætterhold
Hold navn Startdato Tilmeldinger
NWF223Tirsdag 02 May 2023 kl. 19.002 / 5
Miljøhold

Der er desværre ingen hold at vise i øjeblikket.

Alle felter pånær de valgfrie felter skal udfyldes

Jeg accepterer DogTech - Adfærd og Trænings's handelsbetingelser og persondatapolitik.