HVEM ER JEG?

Mit navn er Karina Hornsyld Lynggaard. Mit hjerte brænder for, at vore hunde har det godt og trives i det samfund, vi tilbyder dem.

Jeg er uddannet veterinærsygeplejerske, og jeg har været ansat på blandt andre Randers Dyrehospital, hvor jeg i syv år havde min daglige gang. Her mødte jeg hver dag mange hunde, som besøger et dyrehospital af den ene eller anden årsag. Jeg ser en stor mulighed i at uddanne vores hunde i at besøge dyrlægen med mindst mulig stress, for et besøg hos dyrlægen i ny og næ er svært at undgå. Til gengæld kan et dyrlægebesøg ofte være forbundet med en større eller mindre grad af ubehag, og vi skylder vores hunde at være i stand til at håndtere en sådan situation på bedste vis.

For år tilbage gik jeg “i hundene” med en instruktøruddannelse indenfor Dansk Kennelklub med base i Randers, hvor jeg har trænet et hav af hvalpe, unghunde og voksne hunde. I 2014 byggede jeg en klikkerinstruktøruddannelse ovenpå og fik en masse ny viden indenfor moderne hundetræning. Træningssystematikken i klikkertræning og ideen om, at hunden er en aktiv medspiller i træningen ligger mig meget nært, for det giver os nogle arbejdsglade og læringsvillige hunde med høj selvtillid. Min nyeste træningsuddannelser er en instruktøruddannelse kaldet HIPE som står for High Performance Education.

Hundeadfærd er et kæmpe fagligt område som bliver forsket utroligt meget i, og som vi bliver klogere på dag for dag. Jeg synes, det er vigtigt at følge med i forskningen og gøre brug af nyeste viden og teknik indenfor adfærd og træning af hunde, så vi hele tiden kan sætte de bedste forudsætninger for hunde i vores samfund. Jeg er uddannet Adfærdsrådgiver hos Hund & Træning,og jeg deltager i et hav af forskellige adfærds- og træningsfaglige konferencer, seminarer, foredrag og ikke mindst praktisk hundetræning for hele tiden at suge den nyeste viden til mig samt at finpudse mine træningstekniske færdigheder.

Jeg elsker mit fag, og jeg ser en ære i at formidle min viden til alle, der har en hund, de har lyst til at uddanne til at begå sig trygt og fornuftigt i vores verden.